BM: Bir yılda 1 milyon 24 bin kişi trafik kazalarında öldü

BM: Bir yılda 1 milyon 24 bin kişi trafik kazalarında öldü

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, trafik kazaları nedeniyle her yıl yaklaşık 1 milyon 24 bin kişinin yaşamını yitirdiğini, bir çoğu ömür boyu engelli kalacak şekilde olmak üzere 50 milyona yakın insanın da yaralandığını söyledi. Ban, Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle trafik kazalarının neden olduğu maddi ve manevi kayıplara dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirtti.

 

Ban, 17 Kasım Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında, kazaların sadece istatistiki veri olarak geçiştirilemeyeceğini, kaza kurbanlarının anne ve babalarının, çocuklarının, karşdeşlerinin, çalışma arkadaşlarının ve dostlarının çektikleri acıların da unutulmaması gerektiğini söyledi. Geride kalanların sadece duygusal çöküntü yaşamadığını vurgulayan Ban, bir de kaza nedeniyle evin geçimini sağlayan kişinin kaybedilmesi, tedavi masrafları gibi ekonomik yüklerin de eklenmesiyle trafik kazalarının bir çok ailenin yoksulluk sınırı altına düşmesine yol açtığını belirtti.

 

BM Genel Sekreteri Ban, 2011-2020 dönemini Yol Güvenliği Eylem On Yılı olarak ilan etmelerinden dolayı Hükümetleri alkışladığını belirtti ve bu yolla en az 5 milyon hayatın kurtarılmasının hedeflendiğini söyledi. Ban, “Yayaların, bisikletçilerin ve yolları kullanan diğer herkesin güvenliğinin pekiştirilmesi için dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde atılan adımları memnuniyetle karşılıyorum” dedi.

 

“KARARLI ADIMLAR ATILMALI”

 

Ban, bu bağlamda, yaya geçitlerinin ve üst geçitlerin inşa edildiğini, yolların ışıklandırıldığını, alkollü araç kullanımı ve hız limitlerinin aşılmasını engelleyen, emniyet kemeri takılmasını zorunlu hale getiren, direksiyon başında cep telefonu ile konuşmayı ya da mesajlaşmayı yasaklayan, şehir merkezlerinde yaya yollarının oluşturulmasına imkan tanıyan, travma acil müdahale tıp merkezlerinin açılmasını öngören yasaların hayata geçirildiğini belirtti.

 

Ban, uluslararası topluluktan yol güvenliği için daha kararlı adımlar atmasını istedi. Ban, “Bu adımlar gelecek yıllarda insanların sağlığını iyileştirmek ve hayatlarını kurtarmak için atılacak adımların vazgeçilmez bir parçası olacak. Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Gününde, yolların hepimiz için daha güvenli kılınmasını sağlayalım. Birlikte milyonlarca hayatı kurtarabiliriz.”

ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.