Beyaz Saray güvenliğinde yaşanan ihmal, istifa getirdi

Beyaz Saray güvenliğinde yaşanan ihmal, istifa getirdi

Beyaz Saray’ın önündeki parmaklıkları ve bahçeyi aşarak içeriye giren şüpheli Omar Gonzalez’i geç fark eden ve gereken müdahaleyi yapmayan Gizli Servis ekibinin başındaki Julia Pierson istifa etti.

ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson yaptığı yazılı açıklamada, Gizli Servis Başkanı Julia Pierson’ın istifa ettiğini ve kendisinin de bu istifayı kabul ettiğini duyurdu. Johnson, eski gizli servis ajanı Joseph Clancy’nin geçiçi olarak kurumun başına geçeceğini ifade etti. Söz konusu hadisenin ele alıncağı ve bağımsız uzmanların konuşmacı olarak katılacağı özel bir panel düzenleyeceklerini de açıklayan Johnson, bu panelin 15 Aralık’ta gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Demir parmaklıklardan atlayan kişinin dünyanın en güvenli binası olduğu ifade edilen Beyaz Saray’ın Doğu Salonu’na kadar ulaşması ABD’de ciddi tartışmalara yol açmıştı. Olayın ortaya çıkmasından sonra, Temsilciler Meclisi Denetim ve Hükümet Reformu Komitesi’nde konuşan Pierson, “Şu açık ki güvenlik planımız doğru bir şekilde uygulanamadı. Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Meydana gelen şey kabul edilemez ve bu bir daha asla olmayacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Pierson, geçtiğimiz yılın mart ayında Başkan Barack Obama tarafından göreve getirilmişti.

Yaklaşık 3 bin 500 kişilik özel ajan kadrosuna sahip Amerikan Gizli Servisi’nin en önemli görevi ABD başkanını ve ailesini korumak. Gizli Servis’in bunun yanında tüm dünyadaki üst düzey Amerikalı yetkilileri ve ülkeyi ziyaret eden yabancı liderleri korumak gibi yükümlülükleri de bulunuyor.

GONZALES SUÇLAMALARI REDDETTİ

Öte yandan Beyaz Saray’ın bahçe parmaklıklarını aşarak ve üzerinde bıçak ile  içeriye kadar girmeyi başaran eski asker Omar Gonzales, hakkında ileri sürülen suçlamaları reddetti.

Bugün hakim karşısına avukatı ile çıkan Gonzalez, savunmasında herhangi bir tehdit oluşturma amacında olmadığını dile getirdi.

Gonzales hakkında üç suçlama söz konusu. Birincisi kaçak bir şekilde ve üzerinde ölümcül bir silah ile içeriye girmek. Bu federal yasaları çiğnemek olarak tanımlanıyor. İkincisi olarak 19 Eylül’de iki olaya karışması ve üzerinde tehlikeli silah bulundurması. Üçüncü olarak ise Gonzales için yapılan suçlama, tutuklanmasının ardından arabasında yapılan aramada 800 den fazla mermi ile iki balta bulunması.

Gonzales, federal devletin açtığı davada suçlu bulunursa 16 yıla kadar hapis yatacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.