Amerikalı ünlülere Filistin baskısı

Amerikalı ünlülere Filistin baskısı

Amerikalı ünlülerden şarkıcı Rihanna, NBA’in All-Star oyuncuları Dwight Howard ve Amare Stoudemire, sosyal medyadan Filistin’e destek mesajları paylaştı. Ancak, bu mesajların akabinde yapılan baskı, ünlü yıldızları geri adım atmaya zorladı.

İsrail’in bir haftadır Filistin’e amansızca saldırması, dünyanın bir numaralı gündemi olmuş durumda. Son saldırılarla birlikte ölenlerin sayısı 205’e kadar çıktı. Amerikalı ünlüler de bu duruma dikkat çekmek istedi, ancak büyük bir baskıyla karşı karşıya kaldı. Ünlüler, önce destek mesajı attı, daha sonra bu mesajları silerek özür dilediler.

Filistin’e ilk destek tweeti, NBA’de Houston Rockets forması giyen Dwight Howard’dan geldi. Bir takipçisinin “Burası Gazze, Filistinliler İsrail tarafından bombalanıyor. Şu ana kadar 151 masum öldürüldü” tweetine, “Nasıl yardımcı olabilirim?” diye karşılık verdi.

Howard, daha sonra “#FreePalestine” etiketini paylaştı. Ancak gelen tepkilerden sonra Filistin’e destek mesajını silen yıldız oyuncu, “Bir önceki tweetim bir hataydı. Uluslararası politika meselelerinde yorum yapmadım, asla yapmayacağım” ifadelerini kullandı ve ardından özür diledi.

Buna benzer bir diğer olay da Rihanna’nın destek mesajı içeren tweetinin ardından geldi. Şarkıcı, Howard gibi “#FreePalestine” etiketini paylaştı. Birkaç dakika içerisinde 6 bin 900 retweet alan mesaj, gelen tepkiler üzerine Rihanna tarafından silindi.

NBA oyuncularından Amare Stoudemire’ın paylaştığı “Filistin için dua” tweeti de gelen tepkiler üzerine basketbolcu tarafından silindi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.