Amerikalı Müslümanlardan Türkiye’deki antidemokratik uygulamalara  tepki

Amerikalı Müslümanlardan Türkiye’deki antidemokratik uygulamalara tepki

Demokratikleşme konusunda önemli adımlar atarak Orta Doğu’ya, İslam-demokrasi sentezi ile model olması ümit edilen Türkiye, son meydana gelen antidemokratik uygulamalarla ABD’ deki Müslümanların da tepkisini çekti.

Amerika’da Müslümanların düzenlediği en büyük organizasyonlardan biri olan Kuzey Amerika İslam Topluluğu (ISNA) Eski Başkanı Dr. Ingrid Mattson, Zaman Amerika’ya yaptığı açıklamada “Türkiye’deki rahatsızlık verici gelişmeleri izliyorum. Bu konuda Tweet de attım ve Tweer’da tartıştım. Umuyorum, bu durum çok yakın zamanda iyi bir yolla çözülür.” dedi.

Halen Kanada Western Ontario Üniversitesi’nde İslam dersleri veren ve Londra Windsor İslam Çalışmaları Toplum Başkanı olan Mattson
“Sen de mi Türkiye? özgür ve demokratik toplumlarda gazeteciler tutuklanamaz.” şeklinde bir tweet attı.

Daha sonra Tweet’ine gelen olumsuz cevaplar üzerine art arda yaptığı paylaşımlarda,“Hükümetlerin kendilerini eleştiren vatandaşlarını da içine kattıkları bir ‘biz’ yoksa orada özgürlük yoktur” diyen Mattson, medya tarafından manipülasyon yapıldığı iddiası üzerine de “medyanın manipülasyonu her neyse, insanları susturmak için güç kullanan bir devletten daha az zararlı bir tehdittir” ifadesini kullandı.

“Türkler hükümetin komplo teorilerini sürdürmesine izin verirlerse özgürlüklerini kaybedecekler” diyen Mattson, Mısır örneğinde de olduğu gibi otoriter rejimlerde basının manüpülatif olduğunu öne sürmesinin bir klişe olduğunu vurguladı.

Bağnaz: Nasıralı İsa’nın Hayatı ve Zamanı (Zealot: The Life and Times of Jesus of Nazareth belligerent) isimli kitabıyla uzun süre ABD’nin en çok okunanlar listesinde birinci sırada yer alan akademisyen Reza Aslan, Twitter’da Malezya İletişim ve Mutimedya Komisyonu’nun BMF adlı radyoda yayınlanan programını sansürlemesi üzerine attığı eleştirel tweete “Türkiye’de de medyada darbe yaşanıyor” Tweet’ine cevaben “Türkiye’de yaşanan sadece iyi eski moda güce dayalı bir bozulma” şeklinde cevap verdi.

Profösör Reza Aslan, Ekim ayında, Bill Maher’ın sunduğu ‘Real Time With Bill Maher’ isimli programa konuk olan Ben Affleck ve diğer konuk yazar Sam Harris arasında geçen İslam’a yönelik tartışmalarının ardından bir çok değişik medya kanalına bilir kişi olarak çağrılarak sıkça gündeme gelmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.