Afrikalı büyükelçilerden, ülkelerindeki Türk okullarına destek

Afrikalı büyükelçilerden, ülkelerindeki Türk okullarına destek

Dünyanın dört bir yanında büyük başarılara imza atan Türk okulları, bulundukları ülkelerde Türk bayrağını ve Anadolu insanını gururla temsil ediyor. Sevdiklerini geride bırakarak kara kıta Afrika’ya giden eğitim gönüllüleri de burada insanların gönlüne girmeyi başarmış. Zaman Amerika’ya açıklamalarda bulunan Gambiya, Güney Afrika ve Uganda’nın Birleşmiş Milletler (BM) daimi temsilcileri ülkerindeki Türk okullarından övgüyle söz etti.

Gambiya’daki ilk Türk okulu açıldığı dönemde ülkesinin dışişleri bakanı olarak görev yaptığını hatırlatan Gambiya BM daimi temsilcisi Mamadou Tangara, okulun açılabilmesi için kendisinin de özel çaba gösterdiğini anlattı. Tangara, “Şimdi bu okulların başarısıyla gurur duyuyorum. Türk okulları yalnızca Gambiya’da değil komşu ülke Senegal’de de büyük prestij sahibi” diye konuştu. Tangara, ülkesindeki Türk okullarının önemli bir başarı hikayesi olduğunu söyledi.

 

“TÜRK OKULLARI AFRİKA’NIN MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞTİREBİLİR”

Türk okullarının Afrika’nın makus talihini değiştirebilecek önemli adımlardan biri olduğunu söyleyen Gambiya büyükelçisi, bu okulların aynı zamanda ülkesiyle Türkiye arasında köprü rolü üstlendiğine dikkat çekti. Gambiya devlet başkanının da kendisiyle aynı görüşte olduğunu aktaran Tangara şunları söyledi: “Ben size yalnızca kendi düşüncelerimi değil, başkanımızın da bu konudaki görüşlerini ifade ediyorum. Bakanlığım döneminde Devlet Başkanımız Yahya Jammeh’in özel temsilcisi sıfatıyla Türkiye’ye ziyarette bulunmuştum. Şimdi kurulan bu güzel ilişkinin daha da nasıl geliştirilebileceğini konuşuyoruz.”

 

“NELSON MANDELA GÜNEY AFRİKA’DAKİ OKULLARA SAHİP ÇIKMIŞTI”

Güney Afrika’nın Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Kingsley Mamabolo ise ülkesindeki Türk okullarına öncelikle Nelson Mandela’nın sahip çıktığını hatırlattı. Büyükelçi, Mandela’nın farklı ülkeler tarafından Güney Afrika’da açılan eğitim kurumlarına destek verdiğini söyledi. Kendisinin de Afrika’da kalkınmanın, sürekliliğin ve barışın tesisinin ancak daha fazla işbirliği ve eğitimle aşılabileceğine inandığını belirten büyükelçi, bu bağlamda ülkesindeki Türk okullarının varlığının önemli olduğunu söyledi. Mamabolo, ayrıca bu tür girişimlerin ülkeler arası ticareti de canlandırdığını vurguladı.

IMG 1412

“TÜRK OKULLARININ VARLIĞINI ÇOK DEĞERLİ BULUYORUM”

Uganda’nın BM Daimi Temsilcisi Richard Nduhuuraise ise ülkesindeki Türk okulları hakkında hep iyi şeyler duyduğunu söyledi. Eğitimin her türlü soruna kökten çözüm getirdiğine inandığını belirten büyükelçi, bir ülkenin geleceği adına en iyi yatırımın eğitim olduğunu söyledi. Büyükelçi, ülkesindeki Türk okullarının varlığını bu yüzden çok değerli bulduğunu vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.