ABD’nin ‘zenginler haritası’ çıkarıldı

ABD’nin ‘zenginler haritası’ çıkarıldı

ABD’nin ‘zenginler haritası’ çıkarıldı. Tahmin edileceği üzere yine ABD’nin en zengini Bill Gates olurken ikinci sıra da Warren Buffet yer aldı.

Bill Gates’in servetinin toplamı 80 milyar dolar olduğu ifade edilirken Buffet için ifade edilen rakam 63.1 milyar dolar oldu. Gates, Washington eyaletinin Buffet ise Nebraska’nın en zengini olarak haritada gösteriliyor. Zenginler haritasında dikkat çeken bir başka ayrıntı da Koch kardeşler. David Koch, 41.4 milyar dolarlık serveti ile New York eyaletinin, Charles Koch da Kansas eyaletinin kardeşinin serveti büyüklüğünde mal varlığı ile en zengini olarak görünüyor. Koch gibi Walton ailesi de dikkat çekiyor. Waltonlar’dan Christy Walton, Wayoming eyaletinden 37.9 milyar dolarla en zengin kişisi, Alice Walton’da 35.3 milyar dolarlık serveti ile Texas’ın ve Akansas eyaletinin de 35.7 milyar dolarla en znegini Jim Walton olarak görülüyor.

Haritada ilgi çeken zenginler ve eyaletleri ise şöyle; California’dan Larry Ellison, serveti 49.4 milyar dolar.  Nevada eyaletinden gazinocular kralı Sheldon Adelson, 35.7 milyar dolar. Virginia eyaletinden Jaqueline Mars, 20 milyar dolar, Oklahoma eyaletinden Harold Hamm, 19.7 milyar dolar ve Oregon eyaletinden Phil Knight 19 milyar dolar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.