ABD’li başkanlar, Kimse Yok Mu’nun yardımlarını dağıttı

ABD’li başkanlar, Kimse Yok Mu’nun yardımlarını dağıttı

ABD’nin Virginia eyaletinde bulunan bazı belediyelerin desteği ve Kimse Yok Mu Derneği’nin de aracılığıyla toplanan yardımlar, Ümraniye’de Suriyeli ailelere dağıtıldı. ABD’den gelen 3 belediye başkanı, pirinç, şeker, yağ, nohut, tuz, makarna ve çay gibi 10 ayrı kalemden oluşan 22 kilogramlık yardım kolilerini Suriyeli ailelere verdi.

Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla ABD’de toplanan yardımlar, Ümraniye’de 370 Suriyeli aileye ulaştırıldı. Suriyelilere ayrıca battaniye de dağıtıldı. Dağıtıma; Kuzey Virginia Laudoun Belediye Başkanı Scott York, Kuzey Virginia’da 14 belediyenin oluşturduğu Belediyeler Birliği Başkanı olan Mark Gibb ve Fairfax City Belediye Başkanı Scott Silverrthorne ile Pinnacle Academi Müdürü Mustafa Akpınar da yer aldı.

Dağıtım töreninde ABD’li heyet adına konuşan Kuzey Virginia Loudoun Belediye Başkanı Scott York, Kimse Yok Mu işbirliğinde organize etikleri yardım kampanyalarının ihtiyaç durumuna göre devam edeceğini söyledi.

York, “Amerikan Türk Dostluk Derneği tarafından bir delegasyon ortaya çıkarsanız ve sizinle birlikte Türkiye’ye gitsek ricasında bulundular bana. Bunun sonucunda Adana’da bir mülteci kampını ziyaret ettik. Oraya gittikten sonra da bütün o durumu görünce bir şeyler yapma ihtiyacı hissettik. Biz Amerika’ya gider gitmez 2 yıl önce 18 bin tane battaniye topladık. 2014 yılında 2-3 ay önce aynı kampanyayı başlattık. Bu kampanya vesilesi ile de Virginia bölgesinde 22 bin battaniye ve 100 bin dolar da para toplandı. Sizin de sorduğunuz gibi neden Suriyeli Mültecilere yardım ediyoruz? biz kampta durumlarını gördüğümüz için bir şey yapmak istediğimiz için böyle bir kampanya yaptık. Biz bu yıl da yine battaniye kampanyası yapacağız. İnşallah yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

SURİYELİLERE BİN 200 GIDA KUMANYASI, BİN 200 BATTANİYE YARDIMI

Bu yıl Suriyelilere bin 200 battaniye ve bin 200 gıda kumanyası dağıttıklarını ifade eden Kimse Yok Mu Derneği Genel Müdürü Metin Çetin ise, yardım kampanyasının Kimse Yok Mu’nun Amerika’daki partner kuruluşu ile birlikte düzenlediklerini ifade etti. Çetiner, “Bugün Suriyelilerin yüzlerindeki sevinci bugün hep beraber görüyoruz. İnşallah bu yardımlar imkanlar ölçüsünde devam edecek. İmkanlarımız nereye kadar giderse, oraya kadar yardımlarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Yardım kolilerini alan ihtiyaç sahibi aileler destekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yardım kolilerini alan Suriyeli aileler evlerinin yolunu tuttu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.