12 Türk gemici Kanada’da hapis hayatı yaşıyor

12 Türk gemici Kanada’da hapis hayatı yaşıyor

Bir gemi firması tarafından Kanada’ya getirilen 12 Türk gemici, işveren firma tarafından kaderlerine terk edildi.

Kanadalı CBC televizyonunun yaptığı habere göre, Quebec eyaletinde bulunan Sorel limanına demirleyen Panama bandıralı Phoenix Sun isimli gemide çalışmak üzere Kanada’ya getirilen 12 Türk gemici, geldikleri şehirde gemi firması, Menpas Kargo ve Ticaret taradından sahipsiz bırakıldı.  Şirketin, 60 bin doları geçen liman ücretlerini ödememesi yüzünden limanadan ayrılamayan gemide Türk gemiciler, aylardır ağır şartlar altında yaşıyor.

2 aydır maaş alamayan ve yiyecek sıkıntısı çeken denizciler yerel televizyon kanallarının yayınları ile bir anda ülke gündemine geldi. Denizciler için, şehirde gıda ve insani yardım kampanyası başlatıldı. CBC kanalına konuşan gemi kaptanı Semih Özkan, “Burada hapishanede gibiyiz. Paramızın ödenmemesi, biz olduğu kadar ailelerimizi de etkiliyor. Şu an çok stresliyiz. Ailelerimizin geçimi, bizim yollayacağımız paraya bağlı.” dedi.

ŞİRKET İDDİALARI YALANLADI

Menpas Kargo ve Ticaret adına konuşan Mengü Pasinli iddiaları yalanladı. Pasinli, şirketin geminin sahibi olmadığını sadece gemi için işçi bulan bir taşeron firma olduğunu söyledi. Gemicilere yiyecek göderildiği ancak sendika tarafından tespit edilip engellendiğini belirten Pasinli, ayrıca gemicilere paralarını ödemek için Türkiye’ye geri gönderilmelerini beklediğini ifade etti.

Write a comment

2 Comments

  1. magdur August 24, 22:42

    Bu sözde şirket tamamen profesyonel dolandırıcılık üzerine kurulmuş ve malesef Türkiye ve Kanada’da çok insanın canını ciddi şekilde yakmıştır.

    • GERÇEK MAĞDUR August 25, 21:59

      bu gemiyle ilgilenen kişi büyük dolandırıcıdır. personeli VE AİLELERİNİ sefil etmiştir.yorumu yazan mağdur kardeşimin yaptığı yorum tamamen doğrudur.

Only registered users can comment.