11 Eylül saldırılarının 13.cü yıldönümünde yine hüzün ve gözyaşı vardı

11 Eylül saldırılarının 13.cü yıldönümünde yine hüzün ve gözyaşı vardı

11 Eylül terör saldırılarının 13.cü yıldönümü anma programlarında yine hüzün ve gözyaşı vardı.

Anma törenlerinin en büyüğü her yıl olduğu gibi yine New York’ta yapıldı. Terör saldırısında ölen yaklaşık 3 bin insanın isimleri aile ve yakınları tarafından okundu. Saldırıda yıkılan New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’nin (İkiz Kuleler) bulunduğu yerde yapılan anma töreni, saygı duruşuyla başladı. New York’ta olduğu gibi 11 Eylül’de uçak saldırısın gerçekleştiği Pentagon ve bir uçağın da düştüğü Pennsylvania eyaletinin Shanksville ilçesinde de anma töreni düzenlendi.

New York’taki anma törenine New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, şehirin federal, yerel senatör, milletvekilleri ile saldırıda hayatlarını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Daha önce sadece 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin yakınlarının gezebildiği Ulusal 11 Eylül anıt Müzesi bu yıl ilk defa anma törenleri kapsamında halka açıldı. Müzede, saldırıda kullanılan uçaklardan kalma parçalar, saldırı günü çekilmiş binlerce fotoğraf gibi o döneme ait çeşitli materyaller bulunuyor.

Saldırıda yıkılan İkiz Kuleler yerine yapılan ‘Bir Dünya Ticaret Merkezi’ gökdeleninin açılışı bu yıl da yapılamadı. Yeni gökdelenin önümüzdeki yıl düzenlenen 11 Eylül törenlerinde açılacağı ifade edildi.

US-ATTACKS-OBAMA-9/11-ANNIVERSARYOBAMA, BEYAZ SARAY’DA DÜZENLENEN TÖRENDE KONUŞTU

Washington’da düzenlenen anma törenine bayrakların yarıya indirilmesi ile başladı. Daha sonra Pentagon binasına dev ABD bayrağı asıldı. Bu gelenek 11 Eylül saldırılarının ertesi gününde itfayecilerin Pentagon binasına dev ABD bayrağı asmasıyla başlamıştı. Başkan Barack Obama, eşi Michelle Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden Beyaz Saray’ın bahçesinde düzenlenen anma törenine katıldı. Başkan, eşi ve yardımcısı önce 11 Eylül saldırıları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Obama, saldırının üzerinden 13 yıl geçtiğini ve bu süre zarfında yeni bir neslin yetişmeye başladığını belirterek, ‘‘11 Eylül nesli ülkemiz adına on yıldan fazla süren savaşla buna cevap vermiştir.’’ dedi.

11 Eylül sonrasında doğanların bugünün genç kız ve erkekleri olduğunu belirten Obama, ‘‘Şimdiki nesiller, yine parklarımızı, stadyumlarımız, şehirlerimizi dolduracak. Şimdiki nesiller yine cennetlere uzanan gökdelenler dikmeye devam edecek.’’ şeklinde konuştu.

Dünayadan tüm şeytanların izlerini silemeyeceklerini belirten Obama, herzaman küçük bir cani grubun büyük kitlelere zarar verme potansiyeli olacağını ifade etti.

Pennsylvania başta olmak üzere 11 Eylül saldırıları New Jersey’den Arizona’ya, Maine’den California’ya kadar birçok eyalette düzenlenen törenle anıldı.

DAKİKA DAKİKA 11 EYLÜL SALDIRILARI

11 Eylül saldırılarının dakika dakika en önemli hadiseleri şöyle olmuştu;

08.48: Kaçırılan Amerikan Havayolları’na ait 11 uçuş numaralı uçak İkiz Kuller’den kuzeyde olana çarptı.

09.03: Kaçırılan United Havayolları’na ait 175 uçuş numaralı uçak bu defa güney Kule’ye çarptı.

09.37: Kaçırılan Amerikan Havayolları’na air 77 uçuş numaralı uçak Pentagon’a çarptı.

09.59: İkiz Kuller’den güney konumunda olanı yıkıldı.

10.03: Kaçırılan United Havayolları’na ait 93 uçuş numaralı uçaktaki yolcular, uçağı kaçıranlarla mücadeleye etmeye başladı. Ve uçak Pennsylvania eyaletinde boş bir araziye düştü.

10.28: İkiz Kulleler’den kuzey konumunda olanı yıkıldı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.