Ucuz petrol fiyatları, uçak biletlerine neden yansımadı?

Ucuz petrol fiyatları, uçak biletlerine neden yansımadı?

Petrol fiyatları son yılların en düşük seviyesine ulaşmasına rağmen, hala uçak biletlerine yansımadı. Uçaklar için kullanılan jet yakıt fiyatları yüzde 50 düştüğü halde, bu oran yolculara henüz yansımadı. Uzmanlar, havayolu şirketlerinin müşteri konusunda sorunlarının olmadığını bu nedenle biletlerde ucuzluğa gitmeye gerek duymadıklarını belirtti.

Amerikalı uçak şirketleri 2014 yılında biletlerde indirime gitmediği halde koltukların yüzde 83’ünü doldurarak bir rekora imza attı. Şirketlerin 2015’te de yakıt ucuzluğu sayesinde kar marjlarını yüzde 50 oranında artırması bekleniyor.

Amerikan’ın büyük hava yolu şirketlerinden Delta, ucuz akar yakıt nedeniyle son çeyrekte gelirlerini yüzde 6 oranında artırdığını, 2015’te ise 2 milyar dolar kar beklediklerini açıkladı.

Ucuz yakıt nedeniyle ABD genelinde havayolları şirketleri gelirlerini yüzde 11 oranında artırması bekleniyor. Uçak şirketlerinin son zamanlarda artan gelirlerini, yeni uçaklara yatırım yaparak değerlendireceği tahmin ediliyor.

BAGAJ  GELİRLERİ 1 MİLYAR DOLAR

Ulaştırma Bakanlığı, ABD’de bulunan 27 havayolu şirketinin 2014 yılında sadece bagaj hizmetinden dolayı bir milyar dolar gelir getirdiğini açıkladı. Bu oran 2013’e göre yüzde 9 daha fazla. Havayolu şirketleri son çeyrekte bilet satışlarından  34 milyar dolar gelir elde etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.