Türk mimar kardeşler, New York için “yeşil ikiz kuleler” tasarladı

Türk mimar kardeşler, New York için “yeşil ikiz kuleler” tasarladı

Türk mimar kardeşler Sunay Erdem ve Günay Erdem, New York’ta katıldıkları ‘Hayatı Apartmanda Düzenlemek’ yarışmasında birinci oldu. 2030 yılında apartmanda yaşam kültürü nasıl olacak konusu üzerinde çalışan mimar kardeşlerin hazırladıkları “yeşil ikiz kuleler” projesi, New York’ta inşa edilecek.

Genç mimarların amacı apartman yaşamlarındaki gereksizleri kaldırıp, daha az maliyetli ve basit bir yaşam oluşturmak. Bunun için seçilen 32 metrekarelik dairede kompakt bir yaşam öngörülüyor. Daire, sabah ev sakinleri uyanıp kahvaltılarını yaptıktan sonra gerektiğinde ofis mekanına dönüşüyor, gece ise tekrar aile yaşam ünitesi halinde geliyor. Kısaca yaşam ünitesi esnek, her ihtiyaca ve fonksiyona cevap verecek şekilde tasarlandı. Mimarlardan Günay Erdem, tasarladıkları ‘Yeşil İkiz Kule’lerinde dünya standartlarının üstünde bir anlayışı benimsettiklerini belirterek, Amerikan aile geleneklerini ve ihtiyaçlarına göre özel konut ve iş yeri tipolojileri geliştirdiklerini söyledi. Kültüre ve bireye dayalı bir tasarım anlayışını tasarladıkları bütün projelerde öncelik olarak gördüklerini ifade eden Erdem, Türkiye’de de Türk insanının örf ve adetlerine göre konut ve işyeri tipolojileri tasarladıklarını hatırlattı.

Metropol şehirlerde azalan yeşil alanı tekrar geri getirmek için çabaların gelecek 20 yılda daha da artacağını, insanların doğaya daha çok özlem duymaya başlayacağına dikkat çeken Türk mimar Erdem, dünya genelinde köylerden kentlere göçün 20-30 yılda tamamlanacağını ve bununla birlikte tarım faaliyetlerin şehirlere taşınacağını, aslında bunun köylüler ile birlikte doğanın şehre yeniden dönmesini de sağlayacağını ifade etti. ea ny

Günay Erdem ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) için tasarladıkları akıllı bina ile de iddialı olduklarını söyledi.

Erdem Mimarlar, Reykjavik, Vancouver ve Riverton’dan sonra New York projeleri ile son iki yıl içerisinde Kuzey Amerika’da üçüncü, dünya genelinde dördüncü birincilik ödülünü almıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.