Türk halı firmaları ABD’ye çıkarma yapıyor

Türk halı firmaları ABD’ye çıkarma yapıyor

Halı üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer alan Gaziantep’ten 26 halı üreticisi Amerika pazarına daha fazla ihracat yapmak için atağa kalktı. Türkiye’nin halı ihracatının yüzde 70’ini , makine halısı ihracatının ise yüzde 90’ını karşılayan Gaziantep merkezli Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), 26 firma ile Amerika’da halı sektörünün merkezi olarak bilinen High Point ve New York’a bir iş gezisi organize etti.

17-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek iş gezisi, Türk halı üreticilerinin Amerika’ya yaptığı en kapsamlı iş gezilerinden biri olarak dikkat çekiyor. New York merkezli Team of America Consulting sirketinin danışmanlığını yaptığını heyet, Amerika’da büyük zincir mağaza temsilcileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek, saha ziyaretleri yapacak, Türk-Amerikan iş dünyasının önde gelen temsilcileri ile buluşacak.

2014 Ocak-Eylül döneminde 1.1 milyar dolarlık halı ihracatı yapan GAIB, toplam 165 ülkeye ihracat yapıyor. Orta Doğu Ülkeleri yüzde 59,6 pay ile ilk sırada yer alırken, AB Ülkeleri yüzde 16 pay ile ikinci ve Afrika Ülkeleri yüzde 9,7 pay ile üçüncü sırada bulunuyor. ABD, Irak, Suudi Arabistan, Suriye, İtalya gibi ülkelerle birlikte ihracatta ilk sırada yer alıyor.

Amerika’da hali hazırda Nourisian, ABC Carpet, Home Dynamix gibi pek çok dev şirket halı ithalatını Gaziantep’ten yapıyor. Türkiye’nin büyük potansiyele sahip sektörlerinden biri olan halı sektörünün önemli temsilcilerini ABD’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Team of America Consulting yöneticilerinden Cüneyt Gürkan, New York ve North Carolina’nın High Point şehrinde gerçekleştirilecek fuar ziyareti ve ikili görüşmelerde sektörün önemli oyuncuları ile biraraya geleceklerini kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.