TAV, Amerika’ya Houston’dan girdi

TAV, Amerika’ya Houston’dan girdi

Türkiye’nin en büyük gümrüksüz mağaza işletmecisi ATÜ, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletindeki Houston George Bush Havalimanı’nda gümrüksüz satış (duty free) operasyonu yönetimi için gerçekleşen ihaleyi kazandı.

TAV Havalimanları iştiraki Atü Duty Free, Amerika Birleşik Devletleri duty free pazarına Houston’dan girdi. Şirket, gerçekleşen ihaleyi kazanarak Teksas eyaletindeki Houston George Bush Havalimanı’ndaki yaklaşık 700 metrekarelik duty free alanını 10 yıl süreyle işletecek. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, ABD’de havalimanı duty free operasyonu için tercih edilmenin çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye’den çıkan bir markanın ABD gibi bir ülkede kıyasıya rekabet ederek Houston George Bush Havalimanı’ndaki ihaleyi kazandıklarını dile getiren Şener, “Bu başarı sektörel olarak geldiğimiz noktayı bir kez daha ortaya koydu. ABD’de yolcu sayısına göre 11. sıradaki Houston George Bush Havalimanı’nda yakın gelecekte terminallerin büyütülmesine yönelik planlar bulunuyor. Bu başarıda imzası olan çalışanlarımızı tebrik ederim.” dedi.

DÜNYANIN YİRMİSEKİZİNCİ BÜYÜK HAVALİMANI

ATÜ Genel Müdürü Ersan Arcan, Amerika’nın hem ekonomik hem de turizm bakımından önemli şehirlerinden Houston’da yer almanın gurur kaynağı olduğunu söyledi. “Buradaki varlığımızı büyütmeyi istiyoruz.” diyen Arcan, “ABD’deki diğer havalimanlarının duty free işletmesinde çözüm ortağı olma referansını en etkili şekilde kullanmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

İhaleyi, yüzde 25 yerel ortağı Air Ventures LLC ile kazanan ATÜ, Kasım 2014’te verdiği teklifle, Duty Free Americas, Metalsmiths Sterling, Dufry, Travel Retail Group, Prestige Duty Free gibi güçlü markaları geride bırakarak ipi göğüsledi. Teknik ve finansal yeterliliğin değerlendirildiği sürece göre ihale sonucu ilan edildi ve Houston Şehir Konseyi ihale sonucunu onayladı.

170’ten fazla noktaya uçuşların yapıldığı Houston George Bush Havalimanı, ABD’nin en fazla varış yerine ulaşılabilen ilk beş havalimanı arasında gösterilen bir meydan. Havalimanı, 2014’te yaklaşık 41 milyon yolcuyu ağırladı ve bu rakamlara göre ülkenin 11. ve dünyanın 28. en büyük havalimanı oldu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.