Target, ‘saatlik çalışma ücretini’ artırıyor

Target, ‘saatlik çalışma ücretini’ artırıyor

Target marketler zinciri, nisan ayı itibariyle saatlik çalışma ücretini 9 dolara yükselteceğini duyurdu. Minnesota merkezli şirketin, önümüzdeki yıl çalışma ücretlerini 10 doların üstüne çekeceği bildirildi. ABD genelinde 350 bin çalışana sahip olan şirketin kararı, bir başka marketler zinciri Walmart’ın önümüzdeki yıl saatlik ücreti 10 doların üstüne çıkaracağını açıklamasından sonra geldi.

Target yetkilileri, önümüzdeki yıl ekonomiden umutlu olduklarını ifade etti. Target Sözcüsü Dustee Jenkins, ücret artışı ile ilgili “Amacımız pazarda her zaman rekabetimizi korumaktır.” dedi.

ABD’de saatlik çalışma ücretinin ortalaması 17.33 dolar olarak açıklandı. Bu sayı bir önceki yıla göre yüzde 3 daha fazla.

ABD’de her eyalet, kendi saatlik ücretlerini belirleyebiliyor. 2009’da Federal hükümet saatlik ücretin en az 7.25 dolar olarak belirlemişti. ABD Başkanı Barack Obama, ‘Birliğin Durumu’ konuşmasında, saatlik ücretin 10,10 dolara yükseltilmesi gerektiğini ifade etmişti.


Öte yandan, T.J. Maxx, Marshalls ve HomeGoods gibi şirketler, saatlik ücretlerini haziran ayında 9 dolara yükselteceğini duyurdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.