Rusya krize girerse Avrupa’nın kaybı 300 milyar dolar olur

Rusya krize girerse Avrupa’nın kaybı 300 milyar dolar olur

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dmitriyev, Rusya’nın tam bir ekonomik krize girmesi durumunda, Avrupa ülkelerinin de bundan çok büyük zarar göreceğini söyledi.

Davos’ta düzenlenen forumda konuşan Dmitriyev, “Birileri Rusya’da kriz olduğu için memnun. Avrupalı bir yatırım fonu uzmanı Rusya’nın tam bir krize girmesi durumunda bundan Avrupa’nın kaybının 300 milyar doların üzerinde olacağını söyledi.” dedi.

Yaşanan ekonomik mücadele için bu rakamın gerçekçi olduğunu ifade eden Dmitriyev, “Jeopolitik mücadeleler ülkeler arasında son birkaç yılda yoğunlaştı. Bunları sağlıklı ve sağlıklı olmayan şeklinde ikiye ayırabiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlıklı mücadelenin kaynaklar ve ileri teknoloji için yapıldığını, bunun da ülkeleri daha güçlü hale getirdiğini vurgulayan Dmitriyev, “Sağlıksız mücadele ise bölgesel çatışmalarla diğer ülkeleri zayıflatmaya yönelik girişimler.” eleştirisi getirdi.

Rus yetkili dünyanın uluslar arası tekelle mücadele komisyonuna ihtiyacı olduğunu, oluşan tekelin bir çok ülkenin aleyhine çalıştığına değindi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.