Rus hackerlar ABD bankalarına saldırdı

Rus hackerlar ABD bankalarına saldırdı

Rus hackerların aralarında JP Morgan Chase’in de bulunduğu en az beş ABD bankasına siber saldırısı düzenlediği bildirildi.

Son bir ayda yapılan siber saldırılarda bankalarda bulunan çok sayıda müşteriye ait verilerin ele geçirildiği ifade edildi. JPMorgan Chase’ten yapılan açıklamada, şirketlerinin hemen hemen hergün siber saldıraya uğradığı ve bu saldırılara karşı savunma sistmelerinin olduğu belirtildi. Şirket, siber saldırlara karşı ABD Gizli Servisi ile birlikte çalıştıklarını açıkladı. İsmi açıklanmayan kaynakların verdiği bilgiye göre siber saldırıların ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara misilleme olduğunu belirtti. Saldırıların Avrupa bankalarını da kapsamış olabileceği ifade ediliyor.

Olayı soruşturmaya başlayan Federal Büro Araştırma (FBI) ekipleri, siber saldırıların Rusya ve Doğu Avrupa bölgelerinde yapılmış olabileceğini düşünüyor. ABD medyasına yansıyan bilgilere göre, siber saldırı düzenleyen hackerlardan en az birinin Rusya devleti tarafından desteklendiği iddia edildi.

Büyük bankalar, müşteri bilgilerini korumak için üst düzey bir güvenlik sistemi kullanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.