Osmanlı reçelleri Walmart’ta

Osmanlı reçelleri Walmart’ta

Osmanlı reçelleri Amerikan perakende devi Walmart şubelerinde satılıyor. Sultan Bacı markalı reçellerinin Walmart’ın İngiltere ağı Asda Marketleri’nde bulunduğunu anlatan Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, ’’İngiltere’de 10 senedir reçellerimiz sevilerek tüketilmekte. Ürünlerimiz şu anda Asda, Tesco, Morrisons gibi marketler dâhil bin 500’ü aşkın yerde satılmakta. Türkiye’nin ananevi tatlarından lokumdan sonra dünyaya reçeli de sevdirme adına elimizden geleni yapıyoruz. Rusya’dan Kamerun’a kadar 20’yi aşkın ülkeye ihracat yapıyoruz.’’ dedi.

Asda’nın 120 şubesinde 3’ü reçel, 3’ü helva 6 tür ürünün satıldığını dile getiren Göksu, ’’Gelecek aylarda ülkede bin 200 şubede ürünlerimizin satılması planlanıyor. Ürünlerimiz tüketiciden büyük ilgi görüyor. Marmelat olarak reçel tüketimi yapan İngilizler ev tipi reçellerimizi çok sevdi. Londra’da aylık 25 ton reçel satışı yapıyoruz. Yine kuru incir, vişne, böğürtlen ve ahududu reçellerimiz, helvada ise fıstıklı ve kakaolu helvalarımız çok beğeniliyor.” ifadelerini kullandı.

SULTAN BACI BAKLAVALARI AVRUPA YOLCUSU

Sultan Bacı markası altında Ramazan ayı ile baklava üretimine de başladıklarını belirten Seyidoğlu Genel Müdürü, şöyle devam etti:

”Seyidoğlu Gıda grubu olarak Sultanbacı baklavasının satışını yapıyoruz. Ananevi Gaziantep baklavasını kaliteden ödün vermeden üretiyoruz. Şu an ayda 35 ton baklava satışı yapıyoruz. Baklavanın yanı sıra Sultan Bacı markası ile pasta, sütlü ve şerbetli tatlılar, börek, unlu mamuller gibi 50 türe yakın üretimimiz var. Sultan Bacı deyince ülke dışında ilk akla reçel geliyor, bizim amacımız baklava ve diğer tatlılarımızı da yabancılara sevdirmek. Vakum tekniği ile baklavamızı ve böreğimizi de ihraç etmeyi öngörüyoruz. ”

Mehmet Göksu, Seyidoğlu’nun yanı sıra Sultan Bacı logosunu da kullanmaya başladıklarını; olumlu iletiler aldıklarını bildirdi. Bundan böyle hem ihracata hem iç satışlara önem vereceklerini açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.