Opel, Bochum’daki fabrikasını kapatmaya hazırlanıyor

Opel, Bochum’daki fabrikasını kapatmaya hazırlanıyor

Uzun süredir zarar eden Alman otomobil devi Opel’in Bochum şehrindeki tesislerinde istihdam edilen 3 bini aşkın çalışan için yolun sonu göründü. İşyeri Temsilciliği Başkanı Werner Einenkel, şirket yönetiminin 2016 yılından sonra bu tesislerde araç üretimi yapılmayacağını bildirdiğini açıkladı. Einenenkel, eyalet idaresiyle muhtemel kurtarma alternatifleri üzerine görüşmelerin sürdüğünü, ancak 2013 yılında şanzıman tesisinin de kapatılması yönünde planlar bulunması nedeniyle bu görüşmelerin çıkmaza sürüklendiğini kaydetti.

Bochum’daki tesislerin kapatılması hakkında daha önce gündeme gelen spekülasyonlara atıfta bulunan Opel İşyeri Temsilciliği Başkanı, “Durum bu kadar ciddi ve tehdit eder hale hiç gelmemişti.” diye konuştu. Opel yönetiminin kurtarma planları hakkında yapılacak görüşmeleri tamamen gözden çıkarıp çıkarmadığı kesinleşmemekle birlikte, Einenkel, şirket tarihinde geleneksel yeri bulunan Bochum tesislerinin kapatılmasına kesin gözüyle bakıyor. İşyeri temsilciliği bugün yapacağı toplantıyla çalışanları gelinen son durum hakkında bilgilendirecek. Toplantıya şirket yönetiminin de davet edildiği ve kapatma planlarına açıklık getirmesinin istendiği öğrenildi.

Rüsselsheim’da bulunan Opel yönetiminden daha önce yapılan açıklamada, Zafira serisinden sonra Bochum’da yeni bir seri üretilmesinin planlanmadığı fakat “incelemelerin sürdüğü” belirtilmişti. Gelinen son durum sendika ve işyeri temsilciliği yetkilileri ile yapılan görüşmelerden netice elde edilemediğini gösteriyor. Opel yönetimi son planlarıyla birlikte üretimi kapasitesini azalan talebe göre yeniden ayarlamak isterken, şirketin ABD’li ana firması General Motors da ciddi bir tasarruf baskısıyla karşı karşıya bulunuyor. Avrupa genelinde yaşanan kriz nedeniyle yıllardır zarar eden GM, 2015 yılından itibaren kıta genelinde yeniden kar eşiğini yakalamayı hedefliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.