Obama, Cumhuriyetçilerin borçlanma planını geri çevirdi

Obama, Cumhuriyetçilerin borçlanma planını geri çevirdi

Beyaz Saray, Kongre’nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’nde çounluğu elinde bulunduran Cumhuriyetçilerin borç tavanının yükseltilmesi ve federal yönetimin yeniden günlük faaliyetlerine dönmesi konusundaki teklifini geri çevirdi.

Beyaz Saray, planı geri çevirmesini ‘küçük bir grubun bastırılması için tek taraflı teşebbüs’ nitelemesinde bulundu. Borçlanma tavan limitinin perşembe gününe kadar 16.7 trilyon dolardan daha yukarıya çekilmez ise ABD içinde ve küresel düzeyde ekonomiye zarar vereceği ileri sürülüyor.

Kongre’nin üst kanadı olan Senato’nun pazartesi günü açıklanan planı ve Temsilciler Meclisi’nin bugün ayrıntıları ortaya çıkan planları uyarınca, hükümete Ocak ayı ortasına kadar para sağlanması ve şubat ayına kadar da borç tavanını yükseltmesi öngörülüyor. Böylelikle, uzun vadede bütçe üzerinde anlaşmaya varılması konusunda taraflara zaman tanınmış olacak.

Senato’nun planı, şirketler ve işçi sendikaları tarafından sağlık hizmetleri için her işçi başına ödenen vergilerin iki yıllığına ertelenmesini öngörüyordu. Temsilciler Meclisi de, yasalar çerçevesinde sağlık sübvansiyonlarının sürdürülmesi için kullanılan bazı vergilerin ertelenmesini öneriyor. Her iki teklif de sağlık sigortası satın alma amacıyla sübvansiyon talep eden Amerikalıların gelir denetimine tabi tutulmasını öngörüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.