Nasdaq son 21 ayın en büyük artışını gerçekleştirdi

Nasdaq son 21 ayın en büyük artışını gerçekleştirdi

Apple’dan gelen iyi bilançoyla beraber hisselerin yükselmesi Nasdaq Borsası’nı uçurdu. Nasdaq, hem son 21 ayın en büyük yükselişini kaydetti hem de üst üste 4. artışını gerçekleştirdi.

Ağırlıkla teknoloji hisselerinin işlem gördüğü endeks yüzde 2.4 artışla 103.04 puan yükseldi. Apple Inc. tarafından açıklanan güçlü kazançlar ve Avrupa Merkez Bankası’ndan (AMB) gelmesi planlanan daha fazla teşvik de hisse piyasasındaki artışa katkıda bulundu. S&P 500 37.27 puan yani yüzde 1.96 yükselerek 1,941.28 puandan kapanırken, son 1 yılın en büyük kazancını yaşadı. Gösterge endeks üst üste 4. gün yükselirken, önemli bir teknik göstergenin üzerine çıkarak geçtiğimiz hafta yaşanan kayıpların yeniden toparlanabileceği umutlarını artırdı.

Dow Jones endeksi yüzde 1.3 artışla 215 puan arttı ve 16,614.81 puanla yıllık bazda yeniden pozitif alana döndü. Yeni büyük ekranlı iPhone ürünlerine olan yüksek talepten dolayı kar oranında yüzde 13 artış açıklayan Apple Inc. yüzde 2.7 yükselerek 102.47 dolar oldu.

Morgan Stanley Apple için olan fiyat hedefini 110 dolardan 115 dolara çıkarırken, analistler yüksek iPhone talebi ve kar getirilerinin Apple hisselerini daha da yukarı çekeceğine inanıyorlar. Piyasaların açılmasından önce bir haber AMB’nin tahvil alımı yapmaya başlamaya hazırlandığını iddia ederken, bankanın deflasyon baskısıyla mücadele ve ekonomiyi yeniden canlandırmak için çabalarını yoğunlaştırdığını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.