Mercedes’in yeni spor modeli görücüye çıktı

Mercedes’in yeni spor modeli görücüye çıktı

Mercedes-Benz bünyesindeki performans markası AMG’nin bünyesinde geliştirdiği süper spor otomobil AMG GT markanın ‘Martı kanat’ ismiyle anılan spor araba klasiği 300 SL’in yeni yorumu olarak sahneye çıktı.

Model, spor otomobillerinden beklenebilecek her türlü özelliği sunan en özel araç olma iddiasıyla üretilmiş. Segmentine sürüş dinamikliği, yarış otomobili performansı, yeni standartlar getiren yakıt tüketimi ve verimliliği konularının hepsini aynı anda kullanıcıya sunma iddiasını taşıyor. AMG’nin tamamını kendi ürettiği ikinci spor otomobil modeli Mercedes-AMG GT, şirketin merkezi Affalterbach tesislerinde tanıtıldı.

İki farklı motor seçeneği ile piyasaya sürülecek aracın Mercedes-AMG GT versiyonu 462, GT S versiyonu 510 beygir gücünde. 4,0 litre-V8-biturbo motoru ve Mercedes-Benz Intelligent Drive teknolojisine sahip araçlar 600 ve 650 Nm tork üretiyor. 0 km/s’den 100 km/s’ye GT 4 saniyede çıkarken, GT S 3,8 saniyede ulaşıyor. Yakıt tüketimleri ise 100 kilometrede 9,3 ve 9,4 litre. GT’de 304, GT S’de 310 km/s maksimum hıza ulaşılabiliyor. İç tasarımda kullanılan çizgiler ve tasarım elemanları sürücüye gerçek bir kokpit duygusu veriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.