FED’in aylık 40 milyar dolarlık tahvil alacağı haberi borsayı coşturdu

FED’in aylık 40 milyar dolarlık tahvil alacağı haberi borsayı coşturdu

Merkez Bankası (FED)’nın ekonomiyi canlandırmak için her ay 40 milyar dolar tahvil alacağının açıklaması borsayı çoşturdu.

Washington’da yapılan Fedaral Açık Piyasa Komitesi toplantısından sonra açıklama yapan FED Başkanı Ben Bernanke aldıkları kararla işgücü piyasasını büyütmek istediklerini söyledi. Bu sayede ülkedeki işsizlik oranının ise yüzde 8’in altına düşürülmesi hedefleniyor.

FED düşük faiz uygulamasını 2015’e kadar uzattığını açıkladı. Bu açıklamadan sonra oldukça hareketli saatler yaşayan Down Jones Endüstriyel Endeksi 240 puan artarak 13 bin 500’den işlem görerek 2007 Kasım ayından beri ilk defa bu kadar yüksek değere ulaştı. Standard & Poor’s 500 Endeksi ise 24 puan artarak 1,461 ve Nasdaq ise 49 puan artarak 3,163’ten işlem gördü. Borsanın yanı sıra altında yüzde 2 değer kazanarak zirve yaptı. Dolar ise diğer para birimlerine karşı değer kaybetti.

Hefty Wealth Partners şirketini Yatırım Kordinatörü David Abuaf, FED’in atacağı adımları olumlu karşıladı ve ekonomonin böyle bir pakete ihtiyacı olduğunu söyledi. Yatırımcılar güvenli yerden hisse senedi almak istediklerini hatırlatan Abuaf, “Bundan sonra devletin hisse senetleri daha güvenilir bir liman olabilir. İnsanlar kendilerini daha rahat hissedecek, bu nedenle yatırımcı daha fazla hisse senedi alarak borsanın yükselmesine sebep olacak. Bununla birlikte tüketici harcamaları artıracaktır.” dedi.

Öte yandan yeni modelini tanıtan Apple’ın hisseleri, yüzde 1,5 oranında değer kazandı. Şirketin toplam değeri ise 679,80 milyar dolara ulaştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.