Dünyanın en etkili kadını yine Angela Merkel

Dünyanın en etkili kadını yine Angela Merkel

Forbes dergisi, 2013 yılında geleneksel siyasi ve ekonomik kriterleri aşarak dünyanın dönüşüm ve değişim sürecinde etkin olan, nüfuz ve otorite sahibi 100 kadını seçtiğini açıkladı.

 

Almanya Şansölyesi Angela Merkel Forbes dünyanın en etkili kadınları listesinde bir kez daha başı çekti. Forbes, Merkel’i (58) “27 üyeli Avrupa Birliği’nin bel kemiğini oluşturan ve omuzlarında Avro’nun geleceğinin yükünü taşıyan lider” olarak tanımladı.

 

2005 yılından bu yana başbakanlık görevini yürüten Merkel, 2013 sonbaharı seçimlerinde üçüncü dönem için yarışacak. Merkel, Forbes tarafından son 10 yılda 7 kez dünyanın en etkili kadını seçilmişti.

 

Listede Merkel’in ardından Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff (65) geliyor. Forbes, Roussef’in 2,4 trilyon dolarlık gayri safi yurtiçi hasılası ile dünyanın yedinci en büyük ekonomisi kabul edilen Brezilya’da yeni nesil yatırımcılar için büyük bir ilham kaynağı olduğunu belirtiyor. Rousseff, geçen yıl da “Dünyanın En Etkili 100 Kadını Listesi”nde üçüncü sırasında yer almıştı.

 

Bill & Melinda Gates Vakfı’nın Eş Başkanı Melinda Gates ise dünyanın en etkili üçüncü kadını oldu. Forbes, 2018’e kadar dünyada çocuk felcini ortadan kaldırmayı ve 2020’ye kadar 120 milyon kadını modern doğum kontrol yöntemleri ile tanıştırmayı amaçlayan vakfın, hedefıne ulaşmak için her yıl 140 milyon dolar bütçe ayırdığını belirtti.

 

Listenin 4. sırasında ise ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama yer aldı.

 

Forbes’a göre dünyanın en etkili ilk 10 kadını şöyle:

1- Alman Şönsölyesi Angela Merkel

2- Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff

3- Bill & Melinda Gates Vakfı Eş Başkanı Melinda Gates

4- ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama

5- Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton

6- Facebook Yöneticisi Sheryl Sandberg, ABD

7- IMF Başkanı Christina Lagerde, Fransa

8- ABD İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano

9- Ulusal Kongre Partisi lideri Sonia Gandhi, Hindistan

10- PepsiCo Üst Yöneticisi Indra Nooyi, ABD

 

Listedeki tek Türk, Güler Sabancı oldu. Forbes, 94. sırada yer alan Sabancı Holding’in Başkanı Güler Sabancı’yı “dedesinin tekstil üretimi için kurduğun şirketin ilk kadın başkanı” olarak tanımladı ve geçen yıl 14 milyar dolar gelir açıklayan Sabancı Holding’in Türkiye’nin ikinci en büyük şirketi olduğunu belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.