Coca Cola İçecek, gelirlerini yüzde 24 artırdı

Coca Cola İçecek, gelirlerini yüzde 24 artırdı

Coca Cola İçecek’in 2011’de satışlarını yüzde 15, net satış gelirlerini de yüzde 24 artırdığı bildirildi. Toplam 10 ülkede 20 fabrikası bulunan şirketin CEO’su Damian Gammell, geçen sene güçlü bir büyüme elde ettiklerini vurguladı.

Coca Cola İçecek’in 2011 mali görünümünü açıklayan Gammell, “Hem Türkiye hem de uluslararası operasyonlarda etkin uygulamalar, başarılı kampanyalar ve promosyonların etkisiyle tüm kategoriler önemli oranda büyüdük. Kazakistan, Pakistan ve Irak’ta uluslararası operasyonların satış hacmi yüzde 26 arttı. Türkiye operasyonlarında ise satış hacmi yüzde 11 arttı.” ifadelerini kullandı.

Gammell, FAVÖK marjının hammadde fiyatlarının etkisiyle 1,5 puan daralarak öngörülerin altında kaldığını; TL’nin dolara karşı değer kaybının karlarını etkilediğini dile getirdi. “Bu güçlüklere rağmen FAVÖK’ümüz yüzde 12, faaliyet karımız ise yüzde 21 arttı.” dedi.

Birleşmeler yoluyla da büyümeye devam ettiklerini belirten Gammell, Irak’ın Coca Cola için önemini vurguladı. CEO Damian Gammell, “Geçtiğimiz şubat ayında Güney Irak’ta faaliyet yürüten Al Waha’nın hisselerinin dolaylı olarak yüzde 65’ini devralacağımızı duyurduk. Irak, yüzde 70’i 30 yaşın altında olan 33 milyon nüfusu ile önemli bir büyüme vaat ediyor.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.