Bank Of America’dan Türkiye’ye kötü haber

Bank Of America’dan Türkiye’ye kötü haber

ABD’nin en büyük iki bankasından birisi olan Bank of America Merrill Lynch, Türkiye’nin notunu yatırım yapılabilir manasına gelen ‘overweight’ (piyasa üstü ağırlık) seviyesinden ‘nötr’e düşürdü.

Bank of America Merrill Lynch’in son raporunda Türkiye’nin ekonomik geleceğine ilişkin beklentilerin zayıfladığı görüldü. Merrill Lynch, Türkiye’de hisse senetlerinin ikinci çeyrekte güçlü bir performans sergilediğini ve bu durumda içerde siyasi risklerin azalması, küresel düzeyde gelişen piyasalara yönelik risk istihdamındaki artış, daha iyi bir makro görünüm, devam eden sermaye girişleri ve faizlerdeki düşüş gibi unsurların etkili olduğunu belirtti. Ancak raporda, bu olumlu performansın uzun soluklu olmayacağı öngörüsünün hakim olduğu görüldü.

Türkiye’nin notunun düşürülmesinde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası’nın bağımsızlığını tehdit eden sözlerinin de etkili olduğu görüldü. Bununla birlikte önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminin siyasi risk getirme olasılığı da raporun hazırlanmasında etkili oldu. Türkiye’nin puanını düşüren bir diğer etken de Irak’ta son haftalarda yaşanan savaş oldu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.