“Arkasında mini Türkiyeler bırakırsa başarı olur”

“Arkasında mini Türkiyeler bırakırsa başarı olur”

İngiliz The Economist dergisi Başkan Barack Obama’nın Beyaz Saray’daki ikinci dönemi sona erdiğinde Ortadoğu’da arkasında ‘mini Türkiyeler’ bırakırsa önemli bir başarı yakalayacağını belirtti.

Derginin bugün yayımlanan ‘Barack Obama: Tarih beni nasıl görecek?’ başlıklı kapak haberinde ikinci ve son kez başkanlık koltuğuna oturan Obama’nın tarihe damga vuran bir başkan olabilmesi için çözmesi gereken 3 ana sorun konu alındı.

“Mali Yardıma Muhtaçlar”

Bu üç sorunun ‘bütçe, Çin’le ilişkiler ve Ortadoğu’ olduğu belirtilen yazıda Obama’nın Arap dünyasındaki değişimi tamamen kontrol edemeyeceği ancak yönlendirebileceği belirtildi. Suriye’nin kontrolden çıktığı ve Tunus ile Mısır’da ‘İslamcılar’ın iktidara geldiğine dikkat çekilirken “Ancak bu iki ülke artık demokrasiyle yönetiliyor ve mali yardıma muhtaçlar. Sayın Obama arkasında mini Türkiyeler’den oluşan bir bölge bırakırsa bu çok önemli bir başarı olur” ifadeleri kullanıldı.

Yazıda bunun yanında Obama’nın gerekli yapısal reformlarla bütçe dengesini sağlaması ve Çin’le zayıflayan ilişkileri onarması gerektiği ve söz konusu 3 soruna çözüm bulmadığı takdirde tarih tarafından sert bir şekilde yargılanacağı vurgulandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.