“Alman ekonomisi güç kaybetmeye devam ediyor”

“Alman ekonomisi güç kaybetmeye devam ediyor”

Batı’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar ve Rusya’nın misilleme olarak uygulamaya başladığı ithalat yasakları Almanya ekonomisini olumsuz etkiliyor. Almanya’nın saygın ekonomi enstitüsü İFO’nun yedi bin yönetici üzerinde yaptığı İş Ortamı Endeksi anketinin sonuçlarına göre Almanya ekonomisi ağustos ayında da Ukrayna’yla yaşanan krizden dolayı gerilemeye devam etti. 

Son üç aydır düşüşte olan İFO İş Ortamı Endeksi ağustos ayı içi 108.0 puandan 106.3 puana geriledi. İFO ekonomi merkezinden yapılan açıklamada şirketlerin şimdiki iş ortamından memnun olunmadığı belirtildi. Münih merkezli enstitü, karamsarlığın devam etmesi durumunda Alman ekonomisinin 2014’teki büyüme tahminini yüzde 2.0’den yüzde 1.5’e indireceklerine işaret etti. 

Alman Merkez Bankası (AMB) ise siparişlerin azalması ve ihracat beklentilerinin düşmesinin Alman endüstrisine darbe vurduğunun altını çizdi. AMB Rusya’ya karşı sıkılaştırılmış yaptırımlar ve Rusya hükümeti tarafından alınan önlemlerin dış ticareti etkileyeceğini açıkladı. 

Ekonominin kötü gidişatından sadece ihracat odaklı endüstriler değil aynı zamanda inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerinin de nasibini aldığı belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.