Bu bir ihbardır!

Dizi senaristleri, televizyon yapımcıları ve gazete genel müdürlerinin hayali senaryolar sebebiyle tutuklanmasının ardından, dışarıda özgürce dolaşan diğer oyuncu ve tiyatrocuların da sorgulanması ve gerektiğinde tarafsız hukuk sistemimiz tarafından cezalandırılması gerektiğine inanıyorum.

Şimdi düşününce birçok dizi ve televizyon programının bir hayal mahsulü değil de tam tersine planlanmış ve yeri geldiğinde devlete darbe yapacak legal görünümlü illegal yapılar olduğunu görebiliyorum. “Müddei iddiasını ispatla mükelleftir.” sözünden hareketle şimdi sizlere ne demek istediğimi teker teker açıklayacağım. İlk olark `Avrupa Yakası` ndan başlayalım. Dizide Nişantaşı’nda yaşayan taşralı dergi müdürü Burhan Altıntop hangi para çeteleriyle çalışıyordu acaba? Neden mi ? Yıllarca beleşe İfo’nun evinde kal, parası var zengin diye evde kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan Makbule’yle gönül eğlendir, evlencem diye kızı kandır, içten içe nasıl para kopartırım diye hesap kitap yap… İzlerken eğlenip kahkalara boğulsam da şu an tüm bunların inceden inceye evde kalan kızların gururuyla oynamak için sinsice bir plan olduğunu görebiliyor ve sayın Burhan Altıntop’un gizli bir kumpas hazırlığı içerisinde olduğunu anlayabiliyorum.

İkinci olarak, çocukların büyük bir tutku ve heyecanla izlediği  çizgi film Kayyu’dan bahsedelim biraz. Yıllarca iyi Türkçe konuşuyor, şiddet yok, subliminal mesaj yok diye oğluma da izlettirdiğim bu çizgi kahramanının, en az 3 çocuk diyen dönemin sevgili başbakanıyla çatışarak, tek başına son derece bencil yetişen bir çocuk olduğunu şimdi daha iyi görebiliyorsunuz değil mi? Daha da önemlisi Türklerin soyunu bitirmek ve aileleri sadece bir çocuk yapmaya çaktırmadan ikna etmek için dış mihraklar tarafından özellikle ithal edildiğine hiç şüpheniz olmasın. Bu da bir kumpastır dahası bir darbe girişimidir bence.

Zamanında ağalı paşalı diziler olan, Asmalı Konak, Kurtlar Vadisi, Sıla, Küçük Ağa, Karadayı vb. -şimdilik aklıma gelenler bunlar- gibi yayınlara da toplumu ağalığa zenginliğe ve şiddete yönelttiği için bir takım uygulamalar getirilmesi gerekiyor. Bu dizilerden hareketle herkes ağa paşa ve de zengin olmaya kalkarsa ne olur? Toplumun ahengi bozulur farkIı sesler ve itirazlar gelmeye başlar. Bu bakımdan insanlarda farkındalık oluşturmamak için bu tür yayınların da ortadan bir an önce kaldırılması gerektiğini düşünenlerdenim.

Hazır gazeteciler içeri alınmaya başlamışken, bazı gazetelerin astroloji ve burç köşelerinde o günle alakalı gerçekleşeceği yazılan şeylerin olmadığına bizzat şahit oldum. Onları da burada benim gibi sade bir vatandaşın hayalleriyle oynadıkları için hepinizin huzurunda yetkililere şikayet ediyor gereğinin bir an önce yapılmasını sabırla beklediğimi arzetmek istiyorum.

Son olarak ‘Ben bilmem eşim bilir’ yarışmasında ise, ya yarışmanın ismi ‘Ben Bilmem Hanım Bilir’ olarak değiştirilsin. -nitekim yarışmada erkekten çok kadın var ve onların sözü geçiyor-  Yok eğer yarışmanın ismi iyi, kalsın denirse de geçen gün sayın sağlık bakanının da dediği gibi kadınlar yarışmaya katılmayıp evde çocuk bakarak kariyer yapsınlar beylerini de televizyondan izlesinler. Bu da nacizane bir fikir, yeri gelmişken belirteyim dedim.

Bu arada bunları yazarak kendi kendimi de ‘makul şüpheli’ sınıfına koymayı başardım ya helal olsun bana!

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.