2014 yılının en iyi uygulamaları

2014 yılının en iyi uygulamaları

Akıllı telefon ve tabletler için geliştirilmiş yüz binlerce uygulama var. Bu uygulamalar arasından seçim yapmak ise oldukça zor. Yıl sonuna yaklaştığımız bu günlerde Apple ve Google en iyi uygulamalarını seçti. Biz de birbirinden renkli olan bu uygulamalar arasından en  çekici olanları sizler için listeledik.

Elevate (iOS ve Android): Hafıza güçlendirmek için geliştirilmiş olan Elevate, Apple’ın 2014 yılı en iyi uygulamalar listesinin başında geliyor. 25’ten fazla zeka oyununun bulunduğu bu zihin egzersizi uygulamasında, matematik bilgisini arttırmak için geliştirilmiş bazı bulmacalar da var. Uygulama ücretsiz olarak iOS ve Android cihazlara indirilebilir. Bazı özelliklerini kullanabilmek için uygulama içi satın alma yapmak gerekiyor.

Hyperlapse (iOS): Instagram’ın geliştirdiği bu uygulama zaman atlamalı video çekiyor. Ön kameranın da kullanılabildiği uygulama “özçekim” modasına ayrı bir boyut katmış durumda. Uygulamayla oluşturduğunuz videoyu Facebook veya Instagram’dan paylaşabiliyorsunuz. Şimdilik sadece iOS cihazlar için geliştirilmiş olan bu uygulama ücretsiz.

Şapkalı Maymun (iOS): Ödüllü resim anlatımlı kitap yazarı Chris Haughton’ın geliştirdiği “Şapkalı Maymun” 5 yaşın altındaki çocuklara, sadece mobil kullanım için tasarlanmış bir uygulama. Sevimli bir maymununun ev etrafındaki günlük işlerini konu alan oyun çocukların hoşuna gidecek interaktif öğeler içeriyor. Türkçe çevirisi olan bu uygulama ücretli.

Leo’s Fortune (iOS ve Android): Apple’dan tasarım ödülü almış bir başka oyun. Oldukça etkileyici grafikleri var, üstelik oyunun müzikleri de çok başarılı. Ücretli bir oyun olan Leo’s Fortune’un Android ve iOS için geliştirilmiş versiyonları mevcut.

TwoDots (iOS): Aynı renkteki noktaları birleştirerek ilerlediğiniz eğlenceli bir bulmaca oyunu. 185 farklı seviyenin olduğu oyunda Facebook üzerinden arkadaşlarınızla yarışabiliyorsunuz. Ücretsiz olan uygulamada bazı ekstra özellikler için satın alma yapmanız gerekiyor.

Pixelmator (iOS): Apple tarafından en iyi iPad uygulaması seçildi. Gelişmiş bir grafik uygulaması olan Pixelmator ile fotoğraflarınıza çok farklı efektler uygulayabilirsiniz. Mac ve iPad uygulamasını eş zamanla kullanabilirsiniz. Ücretli olan uygulama Adobe Photoshop’u destekliyor.

Monument Valley (iOS ve Android): Bir başka tasarım ödüllü uygulama daha. Farklı mimari yapıları manipüle edebileceğiniz bu oyunda sessiz bir prensese rehberlik ediyorsunuz. Görsel ilüzyonlar ve etkileyici müziklere sahip olan uygulamanın dosya boyutu biraz büyük (266 MB). iOS ve Android için geliştirilmiş olan uygulama ücretli.

Shazaam (iOS ve Android): Radyoda veya televizyonda duyduğunuz müziğin hangi şarkıcı veya gruba ait olduğunu söyleyen bir uygulama. Kime ait olduğunu bulduğunuz müzik eserini iTunes, Rdio, Deezer, Spotify üzerinden dinleyebiliyorsunuz. Ücretsiz olan uygulama Facebook, Twitter, Google+ ve Pinterest gibi farklı sosyal mecralarla da uyumlu.

Wunderlist (iOS ve Android): Not almaya ve plan yapmaya yardımcı olan bir uygulama. Wunderlist’i en basit market alışverişi listesinden tutun da karmaşık projelerin yönetimine kadar bir çok farklı iş için kullanmak mümkün.

SwiftKey Keyboard+Emoji (iOS ve Android): Farklı yazma teknikleri olan bir klavye uygulaması. Farklı ve eğlenceli emoji karakter seçenekleri de var. Birbirinden değişik tema seçenekleri sunan uygulama ücretsiz.

Mailbox (iOS ve Android): Gmail ve iCloud hesapları için geliştirilmiş bir eposta uygulaması. Kullanışlı bir tasarıma sahip olan bu uygulama, epostaları daha iyi şekilde düzenlemenize yardımcı oluyor.

Filipagram (iOS ve Android): Hem cihazınızdaki hem de Facebook veya Instagram’daki fotoğraflarınızı eğlenceli, kısa videolara dönüştürebileceğiniz bir uygulama. Farklı filtre seçeneklerine sahip olan uygulamada videonuzu renkli hale getirmek için ücretsiz müzikler de kullanabiliyorsunuz.

TripAdvisor (iOS ve Android): Seyahat severlerin mutlaka indirmesi gereken bir uygulama. TripAdvisor ile milyonlarca otel için yapılmış yorumlara ulaşabilirsiniz. Uygulamada ayrıca en ucuz uçak bileti bilgilerine veya restoran eleştirilerine erişmeniz de mümkün.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.