Polis memuru cinayetten yargılanacak

Polis memuru cinayetten yargılanacak

South Carolina’ya bağlı North Charleston’da görevli beyaz bir polis memuru, kendisinden kaçmaya çalışan silahsız bir siyahiyi arkasından vurduğu için cinayetle yargılanacak.

33 yaşındaki Michael Slager’ın 50 yaşındaki Walter Scott ile bir parka konuştuğu sonrasında kaçmaya çalışan Scott’a sekiz defa ateş ettiği ortaya çıkmıştı.

Olay anında bölgede bulunan bir kişinin videoya çektiği sahnelerden sonra konuyu inceleyen yetkililer Slager’ın cinayetle yargılanmasına karar verdi.

North Charleston Belediye Başkanı Keith Summey de olayla ilgili olarak, “Yanlış yaptığınız zaman yanlış yapmışsınızdır.Yanlış bir karar aldığınız zaman rozet taşıyan biri ya da sokaktaki bir vatandaş olmanız fark etmez, bununla yaşamanız gerekir” dedi.

Videoda Slager ile Scott’un boğuştukları ardından Scott’un kaçmaya çalıştığı görünüyor. Bunun üzerine Slager sekiz el ateş ediyor.

Polis Cumartesi günü olayın ardından yaptığı açıklamada Slager’ın trafikte yanlış yerde durduğu için Scott’u uyardığı, daha sonra ikilinin tartıştığını belirtmişti. Açıklamada Scott’un Slager’ın üzerindeki şok tabancasını alıp polis memuruna yönelttiği için Slager’ın kendisini koruma amaçlı ateş ettiğine yer verilmişti.

Ancak olayla ilgili videonun ortaya çıkması üzerine polis memuru Slager’ın ifadesinin doğruları yansıtmadığı görüldü.

New York Times’ın yayınladığı videoda ayrıca Slager’ın elindeki bir nesneyi Scott’un yanına attığı görünüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.